Для ТЕБЯ - христианская газета

Заздрість
Проповеди

Начало О нас Статьи Христианское творчество Форум Чат Каталог-рейтинг
Начало | Поиск | Статьи | Отзывы | Газета | Христианские стихи, проза, проповеди | WWW-рейтинг | Форум | Чат
 


 Новая рубрика "Статья в газету": напиши статью - получи гонорар!

Новости Христианского творчества в формате RSS 2.0 Все рубрики [авторы]: Проза [а] Поэзия [а] Для детей [а] Драматургия [а] -- Статья в газету!
Публицистика [а] Проповеди [а] Теология [а] Свидетельство [а] Крик души [а] - Конкурс!
Найти Авторам: правила | регистрация | вход

[ ! ]    версия для печати

Заздрість


Кажуть, що національною “твариною” українців є жаба. Мається на увазі, що дуже часто нас “душить жаба”, тобто ми заздрим.
Не хочу проклинати українців, вірячи цьому, але правдою є те, що заздрість і насправді є дуже “популярною” серед людей.
Перше вбивство на землі було вчинено із-за заздрості. І то не просто вбивство, але брат вбив брата.
“І сталось по деякім часі, і приніс Каїн Богові жертву від плоду землі. А Авель, він також приніс від своїх перворідних з отари та від їхнього лою. І зглянувся Господь на Авеля й на жертву його, а на Каїна й на жертву його не зглянувся. І сильно розгнівався Каїн, і обличчя його похилилось. І сказав Господь Каїнові: Чого ти розгнівався, і чого похилилось обличчя твоє? Отож, коли ти добре робитимеш, то підіймеш обличчя своє, а коли недобре, то в дверях гріх підстерігає. І до тебе його пожадання, а ти мусиш над ним панувати. І говорив Каїн до Авеля, брата свого. І сталось, як були вони в полі, повстав Каїн на Авеля, брата свого, і вбив його.” (Буття 4:3-8)
Бог не просто на Авеля і його жертву зглянувся, а на Каїна і його жертву не зглянувся. Бог так вчинив, бо він бачив мотиви, відношення серця Авеля і Каїна. Бог справедливий і в Нього нема “лицеприятия”. Він вчинив так, бо цьому була причина.
Бог не дивиться лише на твої зовнішні дії, але на твоє серце, як ти це робиш, з яким відношенням, чи належить твоє серце Йому?
Біблія нам розповідає про чоловіка, котрого звали Йосип. Йосип мав правильні відносини з Богом й тому Бог був із ним.. брати ж його заздрили йому і із-за цього продали його в рабство до Єгипту. Так буває, що коли з кимсь Бог то інші чомусь заздрять.
Але по довгім часі Бог все так повернув, що Йосип став прем’єр-міністром Єгипту і брати його змушені були кланятися йому. Зло, котре брати зробили Йосипу із-за заздрості, Бог перевернув на добро для Йосипа.
Бог не помінявся, Він Той Самий і сьогодні, Його принципи так само працюють. Так, що коли ти догоджатимеш Богові, житимеш за Його Словом то Бог буде з тобою, а інші заздритимуть тобі. Але будь-яке зло, котре тобі вчинять люди із-за заздрості, Бог поверне тобі на добро і ти будеш ще більш благословенний.
Із-за того, що Бог був з Ісусом, фарисеї, священики переслідували Його і в кінці-кінців, розіп’яли Ісуса із-за заздрості.
“Він умалив Самого Себе, прийнявши вигляд раба, ставши подібним до людини; і подобою ставши, як людина, Він упокорив Себе, бувши слухняний аж до смерті, і то смерті хресної...
Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім'я, що вище над кожне ім'я,
щоб перед Ісусовим Ім'ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних,
і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос то Господь, на славу Бога Отця!” Фил. 2:7-11;
Те що Ісусу заподіяли смерть, зовсім не означало, що було покінчено з Ним. Навпаки, це був початок, це була не поразка, а перемога над злом, над дияволом, так щоб перед Ісусовим Ім'ям вклонилося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос то Господь, на славу Бога Отця! Алілуя!
Каїн, вбивши Авеля не покінчив з ним, але навіть через тисячоліття Авель, все ще промовляє: “Вірою Авель приніс Богові жертву кращу, як Каїн; нею засвідчений був, що він праведний, як Бог свідчив про дари його; нею, і вмерши, він ще промовляє.” Євр. 11:4;
Біблія говорить про тих хто вірний Богові в десятинах та приношеннях, тобто це ті хто віддає Богові 10% від усіх доходів та щедро жертвує, що вони будуть любим краєм, в російському перекладі “вожделенной землей”: “И блаженными называть будут вас все народы, потому что вы будете землей вожделенной, говорит Господь Саваоф.” Мал. 3:12; Тобто тобі будуть заздрити, бо Бог буде з тобою в усіх твоїх ділах, ти будеш успішним…
Заздрість – це дуже велике зло, яке штовхає людей на те, щоб говорити негативне про ту людину, котрій заздриш, робити їй щось погане. Заздрість зрікає людей на великі страждання і муки. Люди не мають спокою, бо заздрять тим, хто краще живе, всіляко злословлять їх. Писання говорить, що заздрість, це як гниль в костях. Заздрість з’їсть і те благословіння, що ти маєш. Не говорячи вже про те, що, заздрячи, ти ніколи не досягнеш успіху. В кінці-кінців ти будеш лише розчарований.
Так що, друзі, заздрити – дуже не вигідно. Заздрість не впливає на життя тих, кому ви заздрите, від заздрості страждаєте лише ви самі і члени вашої сім’ї.
Замість того, щоб заздрити, краще благословляйте всіх людей, в тому числі і ваших ворогів. Від цього ви лише виграєте, а програє диявол.
“Тіштеся з тими, хто тішиться, і плачте з отими, хто плаче!” (Римлян 12:15)
А в нас буває навпаки, ми плачемо з тими, хто радіє і тішимося з того, що хтось плаче.
Радій за чийсь успіх і ти будеш також благословенним.
Як тільки ти починаєш шукати щось погане в людині, перевір, чи ти не заздриш їй. Якщо так, то починай благословляти цю людину, говорити про неї лиш все хороше, радіти за її успіх. І таким чином ти переможеш заздрість.
Запам’ятай – заздрість найбільше шкодить тобі та твоїм близьким. І якщо ти любиш себе, любиш своїх рідних, то перестань заздрити.
Будуй правильні взаємовідносини з Богом і в тебе та в твоєму житті все буде гаразд. Тобі не прийдеться заздрити, а навпаки, інші заздритимуть тобі, або ж будуть боротися з заздрістю по відношенню до тебе.
Ходи з Богом, догоджуй Йому, люби людей, роби добро, бажай всім лише всього найкращого і ти будеш найщасливішою людиною на землі.
Юрій Рабий.

Об авторе все произведения автора >>>

Юрий Рабый, Кузнецовск Украина
Хочу пробуждения, ищу, молюсь об этом с 1991 года! Живу в Кузнецовске Ровенской области, Украина
e-mail автора: urran@ukr.net

 
Прочитано 12246 раз. Голосов 7. Средняя оценка: 4.43
Дорогие читатели! Не скупитесь на ваши отзывы, замечания, рецензии, пожелания авторам. И не забудьте дать оценку произведению, которое вы прочитали - это помогает авторам совершенствовать свои творческие способности
Оцените произведение:
(после оценки вы также сможете оставить отзыв)
Отзывы читателей об этой статье Написать отзыв Форум
Фаріон Соломія 2007-10-21 12:54:38
Дуже дякую за чудову статтю! Знайшла багато корисного для себе і по іншому поглянула на деякі свої вчинки.
 Комментарий автора:
Дякую

читайте в разделе Проповеди обратите внимание

Будьте совершенны - Leonidas Puskovas

кто враг? - Ольга Лейченко

Будут ли рано умершие дети в раю? - Геннадий Гумилевский

>>> Все произведения раздела Проповеди >>>

Публицистика :
Рыбацкая снасть "Сплетни" - Буравец Валерий

Проза :
Базовые знания 20. - Наталия Маркова

Поэзия :
О мудрости. - Николай Кузнецов

 
Назад | Христианское творчество: все разделы | Раздел Проповеди
www.ForU.ru - (c) Христианская газета Для ТЕБЯ 1998-2012 - , тел.: +38 068 478 92 77
  Каталог христианских сайтов Для ТЕБЯ


Рамочка.ру - лучшее средство опубликовать фотки в сети!

Надежный хостинг: CPanel + php5 + MySQL5 от $1.95 Hosting





Маранафа - Библия, каталог сайтов, христианский чат, форум

Rambler's Top100
Яндекс цитирования

Rambler's Top100