Для ТЕБЯ - христианская газета

Будем исполнителями Слова Божьего!
Проповеди

Начало О нас Статьи Христианское творчество Форум Чат Каталог-рейтинг
Начало | Поиск | Статьи | Отзывы | Газета | Христианские стихи, проза, проповеди | WWW-рейтинг | Форум | Чат
 


 Новая рубрика "Статья в газету": напиши статью - получи гонорар!

Новости Христианского творчества в формате RSS 2.0 Все рубрики [авторы]: Проза [а] Поэзия [а] Для детей [а] Драматургия [а] -- Статья в газету!
Публицистика [а] Проповеди [а] Теология [а] Свидетельство [а] Крик души [а] - Конкурс!
Найти Авторам: правила | регистрация | вход

[ ! ]    версия для печати

Будем исполнителями Слова Божьего!




Якова 1:21-25
Виконавець
Що необхідно робити, щоб бути виконавцями Слова Божого?

Вступ

• Сьогодні всі християни намагаються жити благочестивим життям. Для цього Господь нам дав Своє Слово – закон досконалий, закон правди, слово яке освячує і змінює життя. Маючи цю інструкцію, потрібно не лише знати її, але потрібно ще й виконувати її. Сьогодні пропонується велика кількість літератури, лекцій, семінарів: як правильно виховувати дітей, як мати успіх в сімейних відносинах і т. д. Це все додатково допомагає нам зростати в знаннях, але залишається ще й практичне життя. Покликавши дитину істи, тато чи мама знають, що вона почула їх і чекають на неї. І, якщо дитина не прийде, то залишиться голодною і буде невдоволеною. Так і до нас Бог кличе через Слово, а чи приходимо ми, чи виконуємо Його повеління, чи отримаємо те що хоче нам Він дати.
• Отже, дорогі друзі, виникає питання: «Що необхідно робити, щоб бути виконавцям Слова Божого?»
• Відповідь на це питання знаходимо в соборному посланні Якова (Як. 1:21-25): «Тому то відкиньте всіляку нечисть та залишок злоби, і прийміть із лагідністю всіяне слово, що може спасти ваші душі. Будьте ж виконавцями слова, а не слухачами самими, що себе самих обманюють. Бо хто слухач слова, а не виконавець, той подібний людині, що риси обличчя свого розглядає у дзеркалі, бо розгляне себе та й відійде, і зараз забуде, яка вона є. А хто заглядає в закон досконалий, закон волі, і в нім пробуває, той не буде забудько слухач, але виконавець діла, і він буде блаженний у діянні своїм!»
• Темою написанного Яковом послання є діла істинної віри. Хритияни на той час були в гоніннях і переслідуваннях, були розпорошені за межами Палестини і це мало вплив на їх праведне життя. Господь через Якова наставляє і застерігає всіх християн не відходити від Слова Господа. Давайте подивимося на підставі прочитаного вище тексту, що нам робити, щоб бути виконавцями слова, а не лише слухачами.

Зміст
I. Прийняти слово

А. Прийняти, відкинувши нечисть та злобу.

1. Ми прочитали з вами в 21 вірші «Тому то відкиньте всіляку нечисть та залишок злоби, і прийміть із лагідністю всіяне слово...»
2. Щоби прийняти Слово Боже, потрібно відкинути нечисть та злобу. Відкинути буквально означає «зняти з себе», наприклад, зняти брудний одяг. І Яків акцентує увагу на тому, щоб відкинути всяку (всю) нечисть, тут не говориться що можна щось залишити, мається на увазі відкинути всяку моральну нечистота, все те непотрібне, що займає місце в нашому серці. Також і залишок злоби – це злі пожадливості і наміри.
3. Слова апостола Павла до коринської церкви: «Отож, мої любі, мавши ці обітниці, очистьмо себе від усякої нечисти тіла та духа, і творімо святиню у Божім страху!» (2Кор. 7:1) Господь через Павла каже, що потрібно відкинути усяку нечисть і тілесну і духовну, і добавляє, що треба творити святиню, таким чином виконуючи Слово Боже. «Отож, відкладіть усяку злобу, і всякий підступ, і лицемірство, і заздрість, і всякі обмови,» (1Петр.2:1). Коли нас хтось образив, чомусь акцентуємо увагу на тому, хто це зробив. Але, щоб виконати слово нашого Господа Ісуса Христа – «Любіть ворогів ваших», треба заглянути в своє серце, і побачити, чим є там прощення до нашого кривдника.
4. Давайте згадаємо, що зробив Ахан, коли Бог дав Ізраїлеві завоювати місто Єрихон. Так, він порушив заповідь Господа і взяв із заклятого, хоч перед цим, весь народ одноголосно сказали до Ісуса Навина, що все ми виконаємо, що накажеш нам. Очевидно, що в серці Ахана, не все було відкинуто, не все було очищене. І через його невиконання Слова Божого, був знищений він і вся його сім′я.
5. Отже, якщо сьогодні маємо труднощі і в нашому серці є залишок злоби, можливо є деяка моральна нечистота, потрібно в молитві звернутися до Господа. І, уповаючи на силу Духа Святого який в нас, освятитись, очиститись і нам ніщо вже не буде на заваді прийняти Писання.
6. Для того, щоб бути виконавцем, нам треба не тільки прийняти Слово Боже відкинувши злобу і нечисть, але й приймати його з лагідністю.

Б. Прийняти із лагідністю

1. Читаємо в 21 вірші: «...і прийміть із лагідністю всіяне слово, що може спасти ваші душі...»
2. Тобто приймаємо Писання з лагідністю, без гніву, без суперечок. Це коли немає слів «я сам все знаю», «а як інакше», «я сам все вирішу», «мені б ваші проблеми». Як в такому серці може прорости всіяне слово?
3. Слова Ісуса Христа в нагорній проповіді: «А Я вам кажу, що кожен, хто гнівається на брата свого, підпадає вже судові» (Матв.5:22). Тут говориться про гнів на брата, як же тоді коли цей гнів по відношенню до Слова Божого?
4. В цій же п’ятій главі, Господь каже, що блаженні лагідні, бо землю вспадкують вони. І пам’ятаємо також, коли Марія намастила Ісуса миром, то деякі з учнів обурилися, тобто прогнівалися. Апостол Іван в 12 главі розкриває нам, що це був Юда Іскаріотський. Звідси видно, що було на серці Юди, вподальшому знаємо його кінець.
5. Яків в данному уривку з першої глави запевняє нас, що треба приймати слово, яке нам сіється з лагідністю, з смиренням. Це слово, яке може спасти наші душі. Тому будемо памятати про це.
6. Для того, щоб бути виконавцем Слова Божого, треба не тільки приймати його з лагідністю, відкинувши злобу і нечитоту, але й заглядати в закон і в нім пробувати.

II. Заглядати і пробувати в слові

А. Заглядати в закон досконалий

1. Ми прочитали в 25 вірші: «А хто заглядає в закон досконалий, закон волі...»
2. Щоб бути виконавцем слова, потрібно в нього заглядати (вникати, проникати). Можемо подумати, що дві чи три проповіді в тиждень для нас достатньо... Тут сказано «заглядає» - це дієслово в теперішньому часі в незакінченій формі, отже дія триває. Господь тут звертає увагу на те, що треба постійно заглядати в Його Слово. Можливо нас турбує щось, але про це не було проповідано. Тоді, знайшовши відповідне місце із Писання, можна додатково молитовно прочитувати і просити у Бога відповіді....
3. Чому ж нам потрібно постійно вникати в Слово Боже? Давид в 18 псалмі говорить: «Господній Закон досконалий, він зміцнює душу. Свідчення Господа певне, воно недосвідченого умудряє. Справедливі Господні накази, бо серце вони звеселяють. Заповідь Господа чиста, вона очі просвітлює. Страх Господа чистий, він навіки стоїть. Присуди Господа правда, вони справедливі всі разом,
дорожчі вони понад золото і понад безліч щирого золота, і солодші за мед і за сік щільниковий...(Пс.18:8-11). Бачимо, що Писання говорить саме за себе.
4. Заглядаючи в Закон нашого Господа, починаємо розуміти і знати Його. Є такий вислів: «незнання закону не звільняє від відповідальності» Часто можемо чути такі слова: «я просто не знав», «якби знав, то не зробив би так». Християнин який не знає Слова Божого – як меча духовного, не може протистояти спокусам і випробуванням, які виникають кожного дня.
5. Тому, дуже важливо заглядати в Біблію, проникати в ЇЇ зміст, щоб преображатися в образ Христовий, виконуючи Його Слово. Це ми можемо робити відвідуючи богослужіння, малі групи, молитовні служіння, семінари, індивідуально читаючи Слово, благовістячи....
6. Для того, щоб бути виконавцем Слова Божого, треба не тільки приймати його, не тільки заглядати в нього, але й пробувати в ньому.

Б. Пробувати в законі волі.

1. Ми прочитали в 25 вірші: «...і в нім пробуває...»
2. Тобто залишається, перебуває в законі волі, в законі досконалому. Приємно
дивитися на християн з Біблією в руках, з симфонією, з духовною літературою. Але
що робити коли Писання відкривається рідко, коли частіше помічаєш в своїх руках
літературу художню, звертаєш свій зір на пусті телепередачі і фільми. Християнин який не залишається в Слові, дуже легко може захопитися будь-чим і воно його може поглинути.
3. Давайте поглянемо як Ісус говорив до іудеїв: «Тож промовив Ісус до юдеїв, що в Нього ввірували: Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете» (Iван. 8:31) Коли ми залишимося в Слові нашого Господа, коли ми зрозуміємо, що воно має найбільший авторитет, то будемо справжніми учнями.
4. Як багато сьогодні різних віросповідань і часто трапляється, що сповідують вони Христа по-своєму, так як ніби вони розуміють. При цьому, дуже легко зрозуміти їх справжні наміри. Проблема заключається, що такі лжевчення під прикриттям слова «християнське», сповідують лише свої інтереси, а не волю Божу. І брат і сестра, читаючи чи дивлячись, чи слухаючи починають в це вірити, вірити не богонадхненному Письму а думкам людей.
5. Тому важливо знати і розуміти справжню істину з Слова Божого.Важливо залишатися в істині, щоб не бути забудьком слухачем але виконавцем волі Божої.
6. Отже на сторінках Священного Писання ми розглянули питання як нам бути виконавцями Слова Божого.

Висновки

• В даному уривку Священного Писання Господь через апостола Якова дає нам
повеління бути виконавцями Його Слова. Ми повинні приймати Слово Боже, заглядати або вникати в Писання, пробувати або залишатися в Ньому. Яків пише в 22, 23 віршах: «Будьте ж виконавцями слова, а не слухачами самими, що себе самих обманюють. Бо хто слухач слова, а не виконавець, той подібний людині, що риси обличчя свого розглядає у дзеркалі, бо розгляне себе та й відійде, і зараз забуде, яка вона є.» Християнин який не виконує слово сам себе обманює. Він подивиться в дзеркало побачить, в чому йому треба мінятися, але нічого не зробивши, відходить і зразу ж забуває про це і залишається таким же.
• Отже, якщо ми будемо виконавцями діла, як сказано в 25 вірші, то будемо блаженні у
діянні своїм. А для цього потрібно приймати, пробувати і залишатися в Слові Божому.

• Тому, дорогі брати і сестри, давайте заглянемо в глибину свого серця, перевіримо свої
діла, свої думки, чи співпадають вони із Словом нашого Господа. І давайте будемо
будувати «свій дім духовний на камені», будемо мудрими виконавцями Слова Божого. Амінь!

Об авторе все произведения автора >>>

Сергей Шульга, Киев, Украина
Вера, надежда, любовь......
e-mail автора: car.nty@list.ru

 
Прочитано 3837 раз. Голосов 0. Средняя оценка: 0
Дорогие читатели! Не скупитесь на ваши отзывы, замечания, рецензии, пожелания авторам. И не забудьте дать оценку произведению, которое вы прочитали - это помогает авторам совершенствовать свои творческие способности
Оцените произведение:
(после оценки вы также сможете оставить отзыв)
Отзывы читателей об этой статье Написать отзыв Форум
павлик морозов 2013-12-26 12:56:22
окільки корінь слова - "винні",
то тут і ознаки первинні.
нас можна "по" ,а можна "не"
і так і сяк нас щастья не мине...
 Комментарий автора:
по суті нічого не зрозумів

читайте в разделе Проповеди обратите внимание

В плену оттепели или "червивые" мечтания... - Захар Зинзивер

Встреча с Ним... - Сокольников Олег

Душевность или духовность? - Светлана Медвяцкая

>>> Все произведения раздела Проповеди >>>

Поэзия :
Родные евреи - Шмуль Изя

Теология :
Верь - Светлана Поталова

Поэзия :
Слава - Александр Грайцер

 
Назад | Христианское творчество: все разделы | Раздел Проповеди
www.ForU.ru - (c) Христианская газета Для ТЕБЯ 1998-2012 - , тел.: +38 068 478 92 77
  Каталог христианских сайтов Для ТЕБЯ


Рамочка.ру - лучшее средство опубликовать фотки в сети!

Надежный хостинг: CPanel + php5 + MySQL5 от $1.95 Hosting





Маранафа - Библия, каталог сайтов, христианский чат, форум

Rambler's Top100
Яндекс цитирования

Rambler's Top100